A Redmi Note 14 Pro sorozat hamarosan bemutatkozik, és most újabb részletek derültek ki a Note 14 Pro+ modellről. A készülék figyelemre méltó újítása egy 6200 mAh kapacitású akkumulátor, amely Silícium-Karbon (Si/C) technológiát alkalmaz, hasonlóan néhány korábbi HONOR modellhez. Ez jelentős előrelépés a Note 13 Pro+ 5000 mAh-s akkumulátorához képest, és nagyban hozzájárul a használati idő meghosszabbításához.

6200 mAh és Silícium-Karbon technológia a Redmi Note 14 Pro+ készülékben; Hosszabb üzemidő, csökkentett töltési teljesítmény

Bár a gyorstöltés teljesítménye az előző generáció 120W-járól 90W-ra csökkent, az extra 1200 mAh-s kapacitás bőven kárpótolhat. A 6200 mAh-s akkumulátorral ritkábban kell majd a töltőért nyúlni, így a kompromisszum igazán kedvező lehet a felhasználók számára. Xiaomi továbbá öt év garanciát ígér az akkumulátorra, amely magában foglalja az ingyenes cserét is – bár ez a különleges ajánlat feltehetően csak Kínában lesz elérhető.

Redmi Note 14 Pro+

Az akkumulátor energia sűrűsége 814 Wh/L, amely 30%-kal magasabb, mint más Xiaomi modellek esetében, és ez rekordot jelent a gyártó számára. A Note 14 Pro+ egyedi, 2,8V-os chipet használ, amely különösen alacsony hőmérsékleteken is biztosítja a stabil működést. További részletek és árak a hivatalos bemutatón, szeptember 26-án várhatók.